Remington New Model Army Revolver, #52355

Pris:
35 000 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Fine

Remington New Model Army Revolver med serienummer 52355. Tillverkad i januari månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York.

En av de 106 000 exemplar som såldes på kontrakt till nordstaterna under amerikanska inbördeskriget. En fullstor kavallerirevolver i kaliber .44".

Pipans längd 8", trumma för sex skott. Single-action.

Märkt med treradig pipadress, flertalet kontrollbokstäver och kartusch på vänster kolvsida av slutinspektör Giles Porter. Undersidan av kolven märkt A.W.

Riklig blånering bevarad och väldigt fina kolvsidor. Fåtal slag och hanteringsmärken. Klart samlarvärdig. Kolvsidor av äkta älghorn medföljer, handgjorda med god passform. Dessa har använts för att bespara revolverns ursprungliga kolvslidor vidare slitage vid skytte.

Revolvern är noga genomgången och är helt i skick för att skjuta med. Den har använts av skytt i närtid här i Sverige. Ett mycket fint exemplar mekaniskt. Ursprungligen importerad från USA av oss för några år sedan.

Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,20 mm. Låser närmast stumt i helspänn. Fin krispig gång i matning. Loppet väldigt fint, och passar skicket i övrigt.

Allt sammantaget en god investering som dessutom kan ge dig mycket nöje på skjutbanan redan på en gång.