Remington New Model Army Revolver, #52355

Ord. pris: 
35 000 kr
Rea:
32 000 kr
Inkl. 12% Moms
Du sparar: 
3 000 kr (9%)
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad för F. B. 11/6 -21

Prissänkt 3000:- 27/5 -21

Publicerad 8/12 -19

NRA: Fine

Remington New Model Army Revolver med serienummer 52355. Tillverkad i januari år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. En av de 106 000 stycken som såldes via kontrakt till nordtaternas armé under inbördeskriget.

Okänt vilken enhet som var tilldelad exemplaret under kriget. 

Nummerriktig inklusive trumma och kolvsidor.

Militära märkningar på alla större delar. Slutinspektionsstämpel på vänster kolvsida av Giles Porter.

Märkt "A. W." undertill på ena kolvsidan och på stommen. Kan ha varit delstatsmilis som haft revolvern, vilket förklarar varför det inte är känt vilket kompani den tillhörde.

Samlarskick på finish. Det finns riklig blånering kvar på stomme, pipa och laddarm. Riklig flamhärdningskulör på hanen. Helt nummerriktig. Inte så mycket slagmärken eller hanteringsskavanker överlag. Skarpa fina kanter och tydlig adress på pipan.

Mekaniskt utmärkt. Det enda som finns att anmärka på är ett litet spel på trumaxeln. Lite, lite "rattle" men det är väldigt lite. Spel mellan trumma och pipa är 0,20 mm. Den är ej åtgärdad på något sätt. En överlag orörd revolver som knappast varit skjuten mycket med. Hårdtryckt, vilket tyder på att den är orörd mekaniskt (de var hårdtryckta från början, för säkerhetsskull.). Matningen har en krispig känsla och indexeringen är felfri med fin linjering kammare-lopp. Loppet är riktigt fint med riklig blånering kvar. Kamrarna har spräcklig blånering kvar. Nipplarna är original och i gott skick för den som vill provskjuta. Det här bör nog mer betraktas som ett samlarobjekt i och med det fina skicket. Det finns andra exemplar för den som vill skjuta mycket. Men som alla våra objekt som vi säljer så är allt lossat och infettat (om inget annat anges i texten). Det går utmärkt att ta med revolvern till banan för den som vill och det är självklart helt upp till köparen. 

Ett fint samlarexemplar från Civil War och ett utmärkt ställe att börja den seriösa samlingen på.