Remington New Model Army Revolver, #52849

Pris:
21 339,29 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 21/12 -21

NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 52849. Tillverkad i januari månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. En av de 106 000 exemplar som såldes på kontrakt till nordstaternas armé under det amerikanska inbördeskriget.

Militärt exemplar märkt med kontrollbokstäver. Pipadress i tre rader. Samma serienummer på stomme och varbygel, 52849. Delvis synligt serienummer (ett annat) på pipans undersida. Kolvsidorna har ett senare tillagt serienummer, 52849 skrivet på insidan. Passformen är riktigt fin men vi som har kännt på väldigt många exemplar kan konstatera att dessa kolvsidor inte kommer från det här exemplaret. Men de passar och ser väldigt bra ut. Samtliga Remington New Model Army fick vardera sina kolvsidor handinpassade på fabriken och på ett närmast perfekt bevarat exemplar kan man knappt känna var metallen övergår i trä alls. På detta ex känns det tydligt. Men de kommer från en likadan revolver som också den var ett militärt ex, så de är "rätt".

Vänster kolvsida har en cartouche som endast de militära exemplaren har. Det var slutinspektören som satte dit den och tog det slutgiltiga ansvaret för att exemplaret dög åt United States Army.

Det mekaniska på detta exemplar är i absoluta toppklass. Utmärkt fjäderspänst. Superkrispig gång i matningen med absolut stumt upphak i helspänn. Nya nipplar. Samtliga skruvar lossade. Nytillverkad trumaxel för bästa passform. Spel mellan trumma och pipa på endast 0,10 mm. Loppet har fin räffling med normal mängd skönhetsfläckar som är endast just det - skönhetsfläckar. Bara att plocka med sig till skjutbanan och njuta.