Remington New Model Army Revolver, #55167

Pris:
32 142,86 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 13/7 -19

Reserverad 13/2 -21 för E. P.

NRA: Fine


Remington New Model Army Revolver, serienummer 55167. Tillverkad år 1864 i Ilion, New York. Kaliber .44″, piplängd 8″, trumma för sex skott. Samma serienummer återfinns på pipa, stomme, trumma, varbygel och kolvsidor, exemplaret är helt nummerriktigt. Pipadress i tre rader, mycket välbevarad. Subinspectormarks W och S finns på pipa, laddarm, varbygel, stomme, och trumma. Ursprungligen blånerad med flamhärdad hane. Kolvsidorna är lackkonserverade, ser ut att vara gjort för längesedan. Vapnet ser ut att knappt aldrig ha varit avfyrat, blank i pipan, nästan inget slitage på hane eller nipplar och nippelbrunnar, ingen pitting i ramen runt trumman. 

Pipan behåller 90% högblank blånering med helt skarpa kanter. Laddarm 40% blånering. Stommen har 50-60% av sin ursprungliga högblanka blånering kvar. Hanen uppvisar uppskattningsvis 30% synliga flamhärdningskulörer, helt skarpa kanter och nätskärning i nyskick, anslagsytan är helt slät och oskadd. Kolvsidorna av valnöt har mindre märken och hanteringsblessyrer, den högra något mer sliten med lite slitage längst ned i periferin, utmärkt passform. Trumman har enstaka slagmärken men mycket skarpa kanter överlag. Skuldrorna är nästan helt i nyskick. Cirka 5% originalblånering med lite kvar i de släta, välbevarade kamrarna.

Mekaniskt perfekt orört originalskick. Låsningen av trumman är stum och matningen klanderfri. Det känns att revolvern inte har brukats i någon större utsträckning, den har det ”krispiga” nya ljudet och känslan vid uppspänning av hanen. Spelet mellan trumma och pipa är 0,15 mm. Troligtvis för fin för att ha för skytte men mäter sig tveklöst med en nytillverkad kopia t. ex. Uberti, Pietta etc. Gamla fina nipplar, varsamt lossade och infettade. Loppet är i superskick, inte som en spegel men heller inte någon rostpåverkan överhuvudtaget. Troligtvis går det att få det blankare om man gnor ordentligt. Ett toppex på alla sätt!