Remington New Model Army Revolver, #60353

Pris:
20 446,43 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 26/12 -21

NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 60353. Tillverkad i mars månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

Samma serienummer på pipa, stomme, varbygel och trumma. Kolvsidornas serienummer syns ej längre. Trumaxel nytillverkad. Korn, föhöjt - för modernt skytte på 25 meter, nytt. Inlägg av pärlemo i vardera kolvsida.

Modellen har en piplängd på 8" och en trumma som rymmer sex skott i kaliber .44". Single-action mekanism.

Ursprungligen blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av försilvrad mässing och kolvsidor av fernissad valnöt på civila exemplar.

Mekaniskt väl genomarbetat exemplar. Loppet har fin och djup räffling med en jämnt fördelad ytliga patina. Matningen är följsam med distinkta, kraftiga klick och har två tydliga säkra upphak. Indexering och timing är mycket god. Linjering kammare-lopp god. Spel mellan trumma och pipa ligger på endast 0,10 mm. Nya nipplar sitter inpassade och redo att användas. Samtliga skruvar lossade. Vapnet kan lätt demonteras i sina beståndsdelar efter eventuellt skytte. Den nya trumaxlen ser till att trumman inte kan glappa alls åt något håll och bidrar till att revolvern känns mycket fräsch mekaniskt. Ett marginellt glapp finns vid helspänn, revolvern låser närmast stumt men inte riktigt. Detta är ett exemplar i mekaniskt toppskick och mycket prisvärt. Redo att följa med till skjutbanan!