Remington New Model Army Revolver, #63988

Pris:
34 000 kr
Inkl. 12% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
NRA: Fine

Remington New Model Army Revolver, serienummer 63988. Tillverkad år 1864 av Remingtons, Ilion, New York, för leverans till nordstatsarmén. Nummerriktigt exemplar, även kolvsidorna har nummer, skrivet i blyerts. Trumman i vapnet är sannolikt soldatens reservtrumma, då den saknar nummer. Revolvern har med största sannolikhet deltagit i det amerikanska inbördeskriget.

Den ursprungliga blåneringen syns tydligt över hela vapnet dock blandad med ”frostighet”. Tydlig cartouche slagen av principal sub-inspector Benjamin Hannis på den högra kolvsidan. Pipadressen är intakt. 8” pipa, trumma för sex skott, kaliber .44”. Samtliga väsentliga delar har sub-inspector stämplar. Kornet är bytt till ett nytillverkat i modern tid. Vänster kolvsida saknar en liten bit av tån. Dessa två senare uppgifter är sådant som inte är godkänt för ”NRA: Fine” men vi väljer att kalla den så ändå eftersom det vägs upp av att sub-inspector marks är synliga på undersida kolvsidor samt det faktum att så stor andel av blåneringen finns kvar trots lättare ”frostighet”. ”Very good”, ett steg ned på trappan, innebär ju i princip frånvaro av finish.

Vapnet är mekaniskt felfritt. Trumman indexerar och låser som det ska, distinkt och fast. Samtliga fjädrar friska och starka. Avtryckarvikten är normal för Remingont New Model Army, relativt hård. Loppet är lite ”frostigt” vilket motsvarar utsidan, räfflor och bommar är mycket skarpa. Oskadd kröning som är skarp. Relativt välbevarade originalnipplar, lossade av oss. Vi kan leverera vapnet med nya inpassade om köparen önskar ha vapnet som en ”shooter”. Inget sitter fastrostat, varken nipplar eller skruvar och vapnet är fullständigt mekaniskt genomgånget. En representativ Remington New Model Army Revolver från amerikanska inbördeskriget.