Remington New Model Army Revolver, #65825

Pris:
22 900 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 65825. Tillverkad i april månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

En av de 106 000 exemplar som såldes på kontrakt till nordstaterna under inbördeskriget. Miliätra inspektionsinitialer syns över hela vapen och man kan fortfarande skönja en svagt bevarad kartusch av inspektör Benjamin Hannis på vänster kolvsida.

Ett nummerriktigt exemplar med utmärkt potential som shooter.

Pipans längd är kortad från 8" till 7.25" vilket är estetiskt tilltalande i vårt tycke. Den naturligt slitna ytan med lätt rundade kanter har övergått i vacker svagt brun patina. Man har gått igenom revolvern fullständigt vid ett tillfälle för några år sedan och den är i ett utmärkt skick mekaniskt. Nummerriktigt exemplar med välbevarad ovanlig märkning av trummans baksida. Intressant för samlaren att se.

Skruvar och nipplar är lossade och loppet är något utöver det vanliga. Här har man en shooter med nytt korn för 25 meter inpassat och färdigt med bra resultat. Spel mellan trumma och pipa ligger på fina 0,15 mm. Något, litet obetydligt glapp finns i trummans rotationsriktning vid helspänn men det har ingen betydelse. Nytillverkade nipplar sitter inpassade och färdiga och passar tändhattar storlek 11 CCI eller RWS 1075. Pipan professionellt kortad med flyttat urspungligt laddarmsupphak. En shooter genomgången för några år sedan av Göran Linder själv. Ett tillfälle.

Kommisionsuppdrag

Har du också något att sälja? kontakta oss, vi jobbar till förmånliga priser jämfört med konkurrensen.