Remington New Model Army Revolver, #65825

Pris:
16 964,29 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 27/7

Reserverad för A. G. 30/7

NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 65825. Tillverkad i april månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Pipan kortad 18 mm. Normalt sett är pipan 8". Pipans gängade avsnitt är förlängt med ny utvändig gänga och sitter mycket bra i stommen. Laddarmens upphak är flyttat och det fungerar bra med original laddarm. Kornet är bytt och passar nu modernt skytte på 25 m. 
Trumma för sex skott i kaliber .44", single-action. 

Pipadressen är något avkortad men tydlig och välbevarad i övrigt. Samma serienummer återfinns på pipa, stomme och varbygel. Även trumman har korrekt serienummer stansat i matarkransen på ett ovanligt sätt, se bilder. Kan vara original eller åtminstone gammalt. Många trummor på Remington New Model Army saknar serienummer. Kolvsidorna är av allt att döma de ursprungliga till den här revolvern men serienumret i blyerts går inte längre att tyda. Den vänstra kolvsidan har en cartouche av Benjamin Hannis. Olika militära inspektionsinitialer syns över hela vapnet. 

Mekaniskt fungerar revolvern helt som den ska. Matningen har en mjuk och följsam känsla. Revolverns fjädrar har god spänst. Avtrycket är relativt lätt och känns bra. Trumman glappar något litet i helspänn, i rotationsriktningen, inte så mycket att det stör funktionen på något sätt. Spel mellan trumma och pipa är 0,10 mm. Nya nipplar är inpassade, för tändhattar storlek 11. Nipplar och skruvar är lossade och infettade. Den här revolvern passar den som vill ha en bra shooter. Loppet är riktigt fint, finare än man väntar sig, med höga bommar.