Remington New Model Army Revolver, #65832

Pris:
24 999,11 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 5/1 -21

NRA: Very Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 65832. Tillverkad i april år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

en av de 106 000 som såldes på kontrakt till nordstaternas armé. Militära märkningar på de flesta väsentliga delar. Nummerriktig inklusive kolvsidorna i blyerts. Treradig pipadress som är något grunt slagen. 

Riklig blånering på stomme med en viss frostighet. Kolvsidorna mycket välbevarade. Mycket skarpa kanter och släta ytor överlag. Trumman något mer anfrätt av tidens tand. Revolvern har varit skjuten med en del, vilket syns på skönhetsfel på nipplar, lopp och trumma överlag. 

Mekaniskt fint skick med fantastisk gång i matningen. Mycket krispig och distinkt. Låser närmast stumt i helspänn. Fin spänst i fjädring. Spel mellan trumma och pipa endast 0,25 mm. Nipplarna bör bytas ut om köparen önskar skjuta mycket med revolvern. Nipplarna som sitter där nu duger för informellt skytte. Loppet har god genomgående räffling och den typen av ojämnheter som ser bättre ut estetiskt om man skulle ta revolvern i bruk. 

Exemplaret är rätt för dig som samlar eller du som letar efter shooter med lite mer blånering. Vi byter och passar in nya nipplar för 1500:-. Detta måste inte ske i samband med köp utan kan ske i efterhand för den som önskar.