Remington New Model Army Revolver, #65877

Pris:
23 900 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Very Good

*Perfekt Shooter
*Omblånerad

Remington New Model Army Revolver med serienummer 65877. Tillverkad i april månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York.

Ett av de 106 000 militära exemplaren från amerikanska inbördeskriget.

Endast 10 nummer ifrån (#65867) bekräftat exemplar som varit utdelat till 6th Michigan Volunteer Cavalry. Det är rimligt att anta att detta ex varit på samma ställe.

Tydliga militära märkningar och en treradig pipadress. Pipans adress är lite svårare att se men den finns där. Benjamin Hannis kartusch på vänster kolvsida, mycket välbevarad.

Omblånerad revolver med ny flamhärdning på hanen. Kolvsidor möjligen från annan revolver. Endast märkt med kontrollbokstav på trummans baksida, vilket är normalt.

Mekaniskt utmärkt skick. Spel mellan trumma och pipa 0,1 mm. Bra lopp med rejäl räffling. Krispig matning med distinkta upphak. Nya nipplar inpassade. Alla skruvar lossade. Trumaxeln utbytt för längesedan mot vad vi tror är ett hemmabygge. Fungerar utmärkt, men det finns en obetydlig egenhet; trumaxlen fästes med en extra skruv som ej är original, som går in från höger sida av stommen. Det fungerar med eller utan skruv. Kanske ville någon försäkra sig om att trumaxeln inte skulle röra sig vid skytte.

Detta exemplar är utmärkt för skytten. En revolver som ser fantastisk ut och som fungerar helt som när den var nästan ny. Men som inte har dybar finish att vara rädd om. Ett relativt bra blåneringsjobb är det också, i vårt tycke.