Remington New Model Army Revolver, #66323

Pris:
17 000 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Very Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 66323. Tillverkad i april månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

Stommen har serienummer 66323. Pipans serinummer är svårt att tyda. Varbygeln är märkt 7011 vilket sannolikt är slutet på ett längre serienummer. Kolvsidorna är åldrage, fina träbitar av valnöt. De ser mycket lika ut original men avslöjag givetvis av den offsetade träskruven som håller de båda halvorna vid revolvern. Den ena kolvsidan har inget synligt skruvhål till följd av detta.

Ett speciellt exemplar!

Vid första anblick är den förhållandevis trevlig att titta på. Uppenbart är att någon lagt tid på att snygga till den vid något tillfälle.

Det är ett samlarobjekt från amerikanska inbördeskriget oavsett vad man tycker om revolvrar hopsatta av delar med olika serienummer. Samtliga delar kommer från revolvrar av samma modell. Man har här bitar från minst fyra olika New Model Army. Trumman har ju även ett serinummer som är något svårt att tyda, men finns där.

Priset, som alltid återspeglar en nogrann analys av revolvern som helhet, med alla aspekter av dess värde tagna i beaktande, med lång erfarenhet i ryggen.

Nå. Revolvern i fråga är alltså en av de krigstida sent utkomna New Model Army. Stommen, pipan samt trumma är alla från militära exemplar. Man har mer eller mindre tydliga stämplar från de sub-inspectors som inspekterade revolverns ingående delar inför slutinspektionen, innan de kunde godkännas därigenom och fara vidare till något kompani i US Army.

Varbygeln är mer ansatt av bearbetning och går inte att säkerställa huruvida den är militär eller inte. Det spelar mindre roll i detta fall. Pipan är från ett relativt närliggande produktionstal i tid, då den har det senare ingängade kornet av stål, istället för det tidiga av nysilver på laxfot.

Det finns inte mycket originalfinish att diskutera, så jag fortsätter med det mekaniska.

Revolvern kommer direktimporterad av oss ifrån USA. Den kommer direkt från samlarmarknaden där. Den är absolut helt orörd av oss, och tanken är att den ska tilltala någon utav er som är lite mer av "gör det självare". Vi vill erbjuda ett sortiment av samlarvapen som tilltalar olika personligheter.

Den har egentligen inte så mycket mekaniska defekter, utom att den kan behöva nya nipplar om man vill skjuta med den på högre nivå. Dessa är heller förståeligt nog inte lossade av oss. Skruvar kan sitta fast. Men det brukar inte vara så farligt. Spelet mellan trumma och pipa ligger på 0,45 mm. Pipan saknar även en bit längst bak, som av någon oförklarlig anledning slitits av. Man behöver alltså, 1. korta pipan mycket genom att först lossa den eller 2. svetsa igen det skadade området, om man har kunskapen och utrustningen.

Priset tar givetvis hänsyn till allt det ovan nämnda, här har man chansen att skaffa en riktigt bra shooter med utmärkt mekanik, man behöver bara göra dessa mindre åtgärder först.