Remington New Model Army Revolver, #66516

Pris:
20 535,71 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slutsåld
Reserverad 20/10 -19 M M

Publicerad 15/6 -19

NRA: Good


Remington New Model Army Revolver med serienummer 66516. Tillverkad ca april månad år 1864 av E. Remington & Sons, Ilion, New York State.
Köpt på kontrakt av United States Ordnance Department, utdelad till 13th Montana Volunteer Cavalry, Company A.

Tillverkad i en för tiden stor upplaga under amerikanska inbördeskriget och frekvent använd av båda sidor. Idag en mycket populär antik slaglåsrevolver för såväl skytt som samlare.

Revolvern är ett militärt exemplar med flertalet Sub-inspector initialer inslagna. Pipan är märkt med L och W. Laddarmen är märkt W. Stommen är märkt med ett W, H och ett W. Vabrbygeln är märkt med ett L och trumman har två stycken W inslagna. Slutligen har kolvisdorna varsitt D undertill vilket fortfarande går att tyda väl.

Den vänstra sidan har en Principal Sub-inspector cartouche av Benjamin Hannis, BH. 

Pipa, stomme, varbygel och kolvsidor är märkta med serienummer 66516. Trumman saknar nummer, vilket är vanligt förekommande på den här modellen. 

Vapnet är patinerat och en del slagmärken finns. Det finns även gott om sliten och matt originalblånering framförallt på stommen och trumman. Se bilder för ytterligare detaljer. 

Nya nipplar är inpassade. Revolverns matning har en mjuk och jämn gång. Ett litet spel på ca 0,5 mm finns i rotationsriktningen vid helspänn men det stör inte funktionen. Pipan är backad till 0,10 mm eftersom spelet dessförinnan översteg 0,5 mm mellan trumma och pipa. När pipan backas på ett exemplar i detta skick i syfte att den ska bli en fungerande shooter påverkar det inte värdet utan är en ren renoveringsåtgärd. Ursprungligen leverereades dessa med ett spel som låg mellan 0,05 till 0,10 mm mellan trumma och pipa vilket vi själva bekräftat på åtskilliga orörda exemplar i excellent skick. 

Loppets betyg sätter vi till 7,5 / 10. En fin shooter med fint avtryck, mycket lätt. Helt genomgången med lossade skruvar och nipplar, klar för skjutbanan.