Remington New Model Army Revolver, #69069

Pris:
28 571,43 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 24/9 -20

Reserverad 15/12 -20

NRA: Fine

Remington New Model Army Revolver med serienummer 69069. Tillverkad i april år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

En av de 106 000 exemplar som köptes på kontrakt av Nordstaterna. 

Piplängd 8", trumma för sex skott i kaliber .44". 

Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av försilvrad mässing, kolvsidor av oljad valnöt. Gängat stålkorn på det här exemplaret. 

Serienumret placerar möjligen exemplaret hos 2nd Texas Volunteer Cavalry men det är inte hundraprocentigt i det här fallet. 

Välbevarad är den i alla fall. Riklig blånering finns på stomme, pipa och laddarm. Kolvsidorna är lagade med tunna inlägg på insidorna. Således är serienummer borta på dem. I övrigt nummerriktig. Tydlig pipadress i tre rader. Ytterst lätt putsade ytor som fortfarande har skarpa kanter och mycket blånering kvar. Militära inspektionsmärkningar över hela revolvern. Benjamin Hannis slutinspektions kartusch på vänster kolvsida. 

Mekaniskt riktigt skarp. Man känner att den är genomgången av proffs. Alla skruvar lossade och infettade. Loppet superfint med mycket få skönhetsfel. äldre nipplar i fint skick. Spel mellan trumma och pipa 0,20 mm. Ej backad eller justerad på något sätt, behövs inte. Det här är ett fräscht och genomgånget exemplar som lämpar sig väl för såväl skytte som samling!