Remington New Model Army Revolver, #69286

Pris:
30 357,14 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad för A. E. 10/5 -21

Publicerad 9/5 -21

NRA: Fine

Remington New Model Army Revolver med serienummer 69286. Tillverkad i april månad år 1864 av E. Remnington & Sons i Ilion, New York State. Militärt exemplar och en av de 106 000 stycken som levererades till nordstaterna under amerikanska inbördeskriget. 

8" lång pipa med trumma för sex skott i kaliber .44". En äkta Civil War veteran med alla stämplar på rätt ställen. Oerhört välbevarad med riklig original-finish. Ett samlarobjekt. 

Modellen är blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av mässing. Kolvsidor av oljad valnöt. Ingängat korn av stål. 

Minst 70% av den ursprungliga blåneringen finns bevarad, i övrigt övergången i mörk och matt ton. Få hanteringsmärken överlag. Knivskarpa kanter. Det märks att revolvern inte är mycket hanterad. Pipans adress och samtliga stämplar, även på de fina kolvsidorna, ser helt färska ut med ordentligt med kanter. Mycket fin passform på kolvträet och Cartouche av Benjamin Hannis på den vänstra. 

Samma serienummer på stomme, varbygel och kolvsidor, skrivet i blyerts. Pipan har ett mycket närliggande nummer (Inte helt ovanligt på Civil War vapen). Trumman har endast inspektionsinitial "K". Trumman är sannolikt den ursprungliga då den har snarlika inspektionsstämplar. 

Mekaniskt utmärkt skick. Klockren matning med stum låsning i helspänn. Fin linjering kammare-lopp. Nipplar och skruvar lossade och infettade. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,20 mm, orört från fabrik. Nipplar i gott skick med fina, små hål. Loppet är verkligen exceptionellt! Se bilder för egen bedömning. Den här revolvern passar såväl samlare som skytt, gör garanterat ingen besviken!