Remington New Model Army Revolver, #69635

Ord. pris: 
26 785,71 kr
Rea:
24 106,25 kr
Inkl. 0% Moms
Du sparar: 
2 679,46 kr (10%)
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Prissänkt 3000:- 14/7 -21

Publicerad 13/9 -20

NRA: Fine

Remington New Model Army Revolver med serienummer 69635. Tillverkad i april månad år 1864 av E. Remington & Sons, Ilion, New York State. 

Exemplaret är en standardmodell och är en av de ca 106 000 exemplar som levererades på kontrakt till Nordstaternas Armé. 

Remington New Model Army är en fullstor revolver i kaliber .44" och har en piplängd på 8". Trumman kan fyllas med sex laddningar och revolvern avfyras single-action.

Modellen levererades blånerad med flamhärdad hane och varbygel av mässing. Kolvsidorna var av valnöt, oljade. Kornet kan vara av kon-format, av nysilver på laxfot eller som här på ett senare tillverkat exemplar, av bladform och gjort av stål, ingängat i pipan. 

Det här exemplaret är nummerriktigt och har tydliga militära kontrollstämplar på de flesta delar. Tydlig pipadress i tre rader. En suddig kartusch på vänster kolvsida är stansad av Giles Porter, en av arméns inspektörer. 

Totalt finns även minst 50% ursprunglig blånering bevarad och riklig flamhärdning med fin kulör på hanen. 

Mekaniken är mjuk och följsam med en trevligt lätt insliten känsla. Ett obetydligt spel i roationsriktningen förekommer vid helspänn. Revolverns lopp och kammare är i ett mycket trevligt skick med ytterst få rostgropar. Mekaniskt lämpar sig revolvern utmärkt för att använda praktiskt idag. Spelet mellan trumma och pipa ligger på blygsamma 0,15-0,20 mm. Samtliga nipplar och skruvar lossade och insmorda. 

Ett ovanligt fint exemplar lämpligt för såväl praktiskt skytte som samling.