Remington New Model Army Revolver, #70345

Pris:
18 750 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad 31/10

Publicerad 1/6 -19

NRA: Good


Remington New Model Army Revolver med serienummer 70345. Tillverkad ca maj månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. Exemplaret är inte sålt på kontrakt till Union Army men kan ha använts under kriget. Revolvern är en typisk shooter i bra mekaniskt skick med mixed numbers, därav militära initialer på en del bitar. Piplängd 8″, trumma för sex skott i kaliber .44″, single-action mekanism. Ursprungligen blånerad med flamhärdad hane, varbygel av mässing och kolvsidor av valnöt. 

Revolverns märkningar: Pipan bär serienummer 71626 och kommer från ett exemplar tillverkat samma månad som stommen. Pipadressen är treradig och intakt, invid upphaket för laddarmen finns bokstaven J, kornet är original och av gängad typ. Laddarmen är från ett militärt exemplar och har initialen W på vänster sida. Stommen är märkt K på vänster sida mellan kolvsida och varbygel. Det är inte en militär märkning. Varbygeln bär serienummer 47191 och initialen C, den kommer från ett militärt exemplar tillverkat november 1863, ett halvår tidigare. Kolvsidorna är utan tvekan original och de ursprungliga då passformen är utmärkt. De är i mycket fint skick och har blyertsmärkningar med serienummer 70345. Slutligen är den militära trumman märkt med W och W på utsidan, samt W och nummer 6139 i matarkransen.

Revolverns finish: Revolvern saknar helt sin ursprungliga finish. Lätt rundade kanter överlag och större partier med pitting och slagmärken förekommer, se bilder för egen bedömning. Inget hölsterslitage. Kolvsidorna är nog den bästa delen av den här revolvern, de är i ett fantastiskt skick för prisklassen!

Mekaniskt skick: Matning och indexering är faktiskt riktigt krispig för prisklassen trots de blandade delarna. Låser stumt utan nämnvärt glapp med oerhört distinkta klick. Stark slagfjäder och ganska hårdtryckt är den också. Nya nipplar är inpassade och spelet är någonstans mellan 0,20 och 0,25 mm, ej backad eller åtgärdad på något vis. Loppet är mindre bra med lite halvrund räffling och en del mörka fläckar. Dock bör precisionen inte vara dålig för det då räfflingen fortfarande är markant och obruten. Ser bra ut i mynningen. Betyg på loppet sätter vi till 6/10. Den som vill tävla med exemplaret kan vilja ha ett annat korn för 25 meters skytte, samt eventuellt justera trycket. Vi kan hjälpa till med detta efter överenskommelse.