Remington New Model Army Revolver, #72093

Pris:
31 250 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Fine

Publicerad 8/12 -19

Remington New Model Army Revolver med serienummer 72093. Tillverkad i maj år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. En av de ca 106 000 stycken som såldes på kontrakt till nordstaternas armé under amerikanska inbördeskriget.

Märkt med militära inspektionsstämplar på de flesta delar. Slutinspektionsstämpel av Benjamin Hannis på vänster kolvsida. Märkt med treradig pipadress.

Nummerriktig utom trumman som endast har inspektionsstämpel. Kolvsidornas som med största sannolikhet är de urspungliga visar inte längre sitt nummer. Det var skrivet i blyerts på insidan, för hand. Antagligen har olja suddat ut det med åren. De matchar skicket på revolvern utmärkt och har sina stämplar kvar undertill. De har också i princip perfekt passform för exemplaret.

Skarpa fina kanter överlag och ytterst lite slag och hanteringsmärken. Riklig blånering på stomme och pipa. Hanen uppvisar tydligt flamhärdningsmönster men svag kulör. 

Ett väldigt trevligt samlarex för den kräsne.

Mekaniskt superskick! Fabriksny känsla i matningen. Superkrisp med absolut stum låsning i helspänn. Spel mellan trumma och pipa på 0,10 mm. Aldrig backad eller åtgärdad. Blånering kvar i kammare på trumman. Loppet fint och blankt utan större skönhetsfläckar. Presterar garanterat utmärkt på banan men rekommenderas främst till samlare. Fina originalnipplar. Lagom hårt trycke, ej superlätt eller väldigt hårt. Allting lossat och infettat inklusive nipplar, som på alla objekt vi säljer.