Remington New Model Army Revolver, #72407

Pris:
23 500 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Very Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 72407. Tillverkad i maj månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

En av de 106 000 exemplar som såldes direkt till nordstaterna under det amerikanska inbördeskriget.

8" piplängd med trumma för sex skott i kaliber .44". Single-action.

Blånerad, med flamhärdad hane. Varbygel av mässing och kolvsidor av valnöt. Här i ett välbevarat skick med härlig patina. Brunfläckig blåneringsrest koncentrerat till skyddade områden. Släta ytor med ytterst lite hanteirngsmärken överlag. Lätt rundning förekommer närmare mynningen på pipans utsida.

Tydlig treradig pipadress korrekt för modellen. Märkt med diverse kontrollbokstäver och den vanligt förekommande Benjamin Hannis kartuschen på vänster kolvsida. Samma serienummer återfinns på pipans undersida, varbygel och stomme. Trumman har endast kontrollbokstav på detta exemplar och kolvsidorna har ej längre synliga serienummer skrivna i blyerts på insidorna. Av passformen att döma hör de sannolikt till den här revolvern och exemplaret kan betraktas som nummerriktigt.

Kolvsidorna som är nästan helt intakta har riktigt fina ytor med bevarade kontrollbokstäver även undertill.

Mekaniskt utmärkt skick med stum låsning i helspänn och god fjäderspänst överlag. Helt korrekt indexering och krispig matning med fin gång. Spel mellan trumma och pipa ligger på endast 0,25 mm orört original. Äldre nipplar i bra skick sitter monterade i revolverns trumma. Loppet är djup, tydlig räffling och kan rengöras lite bättre. Det är dammigt på bilderna.

En äkta Civil-War veteran som är både god investering och en utmärkt kompis på skjutbanan. Vi kan serva vapnet och lossa nipplar, skruvar samt byta till nytillverkade från Track of the Wolf innan leverans för en merkostnad om 1500:-.