Remington New Model Army Revolver, #75927

Pris:
16 964,29 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 17/7

Reserverad

NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 75927. Tillverkad i maj månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Piplängd 8", trumma för sex skott i kaliber .44", single-action. 

Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av försilvrad mässing, kolvsidor av valnöt. Korn av den senare typen tillverkad av stål, ingängat i pipan. 

Märkt med serienummer 75927 på pipa, stomme och varbygel. Trummans serienummer syns ej längre. Kolvsidorna är fina original och har svårtytt serienummer i blyerts på båda halvorna. Av passformen att döma kommer de från en annan New Model Army. Pipans serienummer är omstansat efter renovering och pipan kan därmed ha kommit från en annan revolver ursprungligen. Pipan är tveklöst ett original men är avputsad utvändigt. Chansen är god att det är den ursprungliga pipan till revolvern. Trummans skick och finish matchar resten av revolvern och det är god chans att den följt revolvern länge. Kornet är nyproducerat och passar modernt skytte på 25 m.

Militära inspektionsinitialer syns på vapnets alla väsentliga delar utom pipan där de sannolikt har funnits men slipats bort under restaurering. 

Tydlig pipadress i tre rader.

Mekaniskt riktigt bra skick. Matningen låser upp bra med fin linjering kammare-lopp och minimalt glapp i rotationsriktningen vid helspänn. Distinkt avtryck som är fint men hårt, kan justeras in av oss om köparen så önskar. Nipplar och skruvar lossade och infettade. Loppet är bra med rejäl, genomgående räffling. Nya nipplar för tändhattar storlek #11 är inpassade, de ursprungliga originalnipplarna medföljer. Spel mellan trumma och pipa är 0,10 mm. Ett utmärkt val för skytten som tävlar eller önskar skjuta mycket och ofta. Modellen tillverkades i stor upplaga och exemplarets främsta kvaliteter är det funktionella skicket, inte samlarvärdet.