Remington New Model Army Revolver, #79592

Pris:
22 321,43 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slutsåld
Reserverad 10/12 -19

Publicerad 5/12 -19

NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 79592. Tillverkad i juni månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. En av de 106 000 exemplar som såldes på kontrakt till nordstaternas armé under Civil War.

Proffsigt avputsad och påförd ett nytt ytskikt för att ge den utseendet av en patinerad revolver. Pipadressen i tre rader något svag. Skarpa kanter. En brun kulör på stomme, trumma och pipa. Kolvsidorna är nytillverkade. Kornet är nytt och passar för 25 meter. Redo att filas ned för att passa skytten. Sprillans nya nipplar inpassade. Släta fina kammare och polerat lopp med god genomgående räffling. En väl renoverade shooter som ser riktigt bra ut. Nummerriktig utom kolvsidor och trumma som är av militär onumrerad variant med inspektionsstämpel "W". Trumaxeln som är ett original har fått en "vinge" kapad.

Riktigt fint mekaniskt skick. Genomgående nya fjädrar, riktigt stum och krispig med väldigt distinkt matning. Absolut stum i helspänn med perfekt linjering kammare-lopp. Spel mellan trumma och pipa är endast 0,05 mm. Trycket är riktigt fint och rejält lättat, men självklart säkert.

Den perfekta shootern. Den här pjäsen har allt när det kommer till funktion för den moderna skyttens krav. Finns inget mer att göra eller förbättra för att öka sina chanser på banan.