Remington New Model Army Revolver, #80203

Pris:
18 750 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Good

Publicerad 12/11 -19

Remington New Model Army Revolver med serienummer 80203. Tillverkad i juni månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. Ett militärt exemplar från Civil War. en av de 106000 Remington New Model Army som såldes på kontrakt till Nordstatsarmén.

Revolvern har en ljust brun patinerad yta som är lite prickig på ena sidan, sannolikt efter fuktig förvaring. Skarpa fina kanter med ytterst lite rundning. Få hanteringsmärken. Kolvsidorna är slitna men original. "S B" inristat inuti den ena. 

Nummerriktig utom trumman som är ett militärt original med siffrorna "1203"

Mekaniskt välfungerande. Den har något mjuk slagfjäder men inte så att det är värt att byta riktigt än. Vi kan förstås ordna det för köparen som önskar. Matningen är välfungerande och ganska distinkt. Nipplarna är gamla men i fullgott skick för skytte. Spelet mellan trumma och pipa är idag 0,35 mm vilket är ett OK värde för skytte. Loppet har sina fläckar av pitting men räfflingen är medeldjup och tydligt genomgående vilket borgar för oförändrad precision på banan. Låser upp trumman till närmast stum i helspänn.

Inget sitter fastrostat och revolvern kan lätt demonteras i sina beståndsdelar för rengöring efter eventuellt skytte. En typisk "shooter" i fullgott funktionsskick. Den här revolvern skulle passa bra som en initial investering i denna underbara hobby. Remington New Model Army är ett bra väl för den som köper en första revolver. De är lätta att hantera och att laga. Dessutom skjuter de riktigt bra.