Remington New Model Army Revolver, #81302

Pris:
19 642,86 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slutsåld
Reserverad PT 26/7-19

Publicerad 15/6 -19

NRA: Good


Remington New Model Army Revolver med serienummer 81302. Tillverkad ca juni månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. Levererad till nordstatsarmén under Civil War. Utdelad till 5th Illinois Volunteer Cavalry, Company I. Remington New Model Army har en piplängd på 8″, en trumma för sex skott i kaliber .44″ och single action mekanism. En av de mest tillverkade revolvrarna under kriget. 

Revolverns märkningar: Vapnet är märkt med diverse sub-inspector initialer på alla väsentliga delar. Pipan är märkt W och P. Laddarmen har ett J. Stommen är märkt P, J och P. Varbygeln har ett J. Trumman är märkt P och J. Det finns inte längre någon synlig Principal Sub-inspector cartouche men den lär absolut ha haft en på den vänstra kolvsidan. Pipan har sedvanlig adress i tre rader, något otydlig. Pipa, varbygel, stomme och trumma är alla märkta med serienummer 81302. Kolvsidornas nummer syns inte längre men är möjligen de ursprungliga då de passar mycket bra.

Revolverns finish: Ingen ursprunglig finish finns kvar idag. Från början var den blånerad med flamhärdad hane. Kanterna är något rundade överlag och revolvern är täckt av prickar som syns men inte känns.

Mekaniskt skick: Den är vad man skulle kalla tight mekaniskt. Den känns inte rasslig eller sliten och matningen fungerar väldigt tveklöst och distinkt. Samtidigt är det inte den ”krispiga” känslan som ett örört eller väldigt fint exemplar har. Men den känns väldigt frisk mekaniskt. Den har ett mindre axiellt spel i trumman som är så pass litet att det inte behöver någon åtgärd och saknar betydelse. Vid helspänn är trumman i princip stum i rotationsriktningen. Trumman har nya nipplar monterade. Då spelet mellan trumman och pipan översteg 0,5 mm så har pipan backats. Spelet är nu 0,15 mm. Loppet i revolvern är ovanligt fint och är mycket bättre äv vad utsidan skulle kunna få en att tro. Vi sätter betyget 8,5/10 på loppet. Trycket är inte justerat och är därför normalhårt för modellen. Överlag är det här ett utmärkt objekt för skytten.