Remington New Model Army Revolver, #84583

Pris:
32 000 kr
Inkl. 0% Moms
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
20230801

NRA: Fine

Remington New Model Army Revolver med serienummer 84583. Tillverkad i juli månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

Exemplaret som har en normal 8" lång pipa med en trumma för sex skott i kaliber .44", har militära märkningar.

Alla de större delarna har kontrollbokstäver instansade och vänster kolvsida har en numera något otydlig slutinspektions-kartusch.

Samma serienummer, 84583 återfinns på pipans undersida, på varbygeln och på stommens vänstra sida, synlig om vänster kolvsida demonteras.

Trumman, som kommer från en annan militär New Model Army, har militära märkningar och ett serienummer, 2918. Detta är troligtvis de fyra sista siffrorna i serienumret på den revolvern. Kolvsidorna har inga synliga serienummer och kommer antagligen även de från en annan revolver. Kanske är det samma revolver som trumman kommer ifrån. Det går inte att vara säker på. Passformen vittnar om att de urspungligen satt på en annan militär New Model Army.

Pipan, laddarmen och till viss del stommen har riklig blånering blandad med en naturlig chokladfärgad patina. Slagmärken är koncentrerade kring trumaxelns fingergrepp. Trumman har en färgton som går mer mot det gråa och uppvisar en total avsaknad av ursprunglig blånering.

Mekaniskt är revolvern noga genomgången och fungerar precis som den ska. Inget är fastrostat och nipplarna är bytta till nya från Track of the Wolf, passande tändhattar storlek CCI #11 eller RWS 1075.

Spelet mellan trumma och pipa ligger på 0,10 mm och loppet ser helt ok ut med obruten tydlig räffling. Räfflingen har en jämn naturlig patina som inte lär påverka precisionen nämnvärt.

I helspänn låser trumman stumt med ytterst obetydligt glapp kännbart i trummans axel. Matningen har perfekt timing och fjäderspänsten är mycket god.

Den här revolvern är lika mycket investering som något att ha med till skjutbanan. Har all potential att bli en tävlingsvinnare.