Remington New Model Army Revolver, #84609

Pris:
21 339,29 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 23/2 -22

NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 84609. Tillverkad i juli månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

En av de 106 000 exemplar som Nordstaterna köpte direkt från Remington under amerikanska inbördeskriget.

Delvis otydliga med bevarade kontrollbokstäver återfinns på revolverns alla större delar. En kartusch på vänster kolvsida.

Pipadress i tre rader. Samma serienummer på pipa, stomme och varbygel. Otydligt serienummer på trummans baksida, i matarkransen. Kan vara 84609 men svårt att avgöra. Kolvsidornas serienummer som ursprungligen skrevs med blyerts på insidan syns ej längre idag. Passformen som får sägas vara mycket god vittnar ändå om att de kommer från ett annat militärt exemplar.

Revolvern har putsats av ytligt någon gång i tiden och har en lättare rundning av kanter överlag. En dominerande mörkblå-svart äldre omblånering blandas med en ljus brunspräcklig patina. Troligtvis en mycket gammal omblånering.

Mekaniskt gott skick med välfungerande matning av trumman. Nipplar och skruvar lossade. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,35 mm. Loppet har mycket god räffling med ytliga ojämnheter jämnt fördelat längs hela loppet. Ett mindre glapp finns i trummans rotationsriktning vid helspänn. För litet för att fordra någon åtgärd. God fjäderspänst och originalnipplar.

Exemplaret kan tjänstgöra på skjutbana eller pryda en samling. Detta är ett attraktivt historiskt föremål från det amerikanska inbördeskriget där den sannolikt deltagit.