Remington New Model Army Revolver, #84805

Pris:
17 857,14 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 14/7 -21

NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 84805. Tillverkad i juli månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

En av de 106 000 exemplar som skickades till nordstaternas armé under amerikanska inbördeskriget. Militära märkningar tydliga på stomme, varbygel och trumma. Vänster kolvsida har haft en Cartouche men den är bortnött. 

Pipan kortad till 5.5" från 8". Detta är en så kallad Sheriffs Model. Ett inofficiellt namn på en kavallerimodell som kortats för att brukas efter sitt liv som kavallerivapen i armén. Den är lättare och snabbare att manövrera i trängda lägen när den har en kortare pipa. 

Ett häftigt exemplar med mycket historia. Kortningen av pipan har av allt att döma gjorts på ca 1870-talet. En ikon från Vilda-västern!

Mekaniskt noga genomgången av vapensmed. Matningen är perfekt med absolut stum låsning av trumman i helspänn. Nya nipplar från S&S Firearms noga inpassade. Friska fjädrar. God genomgående räffling med ytliga skönhetsfel. Spel mellan trumma och pipa endast 0,10 mm. Nipplar och skruvar lossade och smorda. 

Perfekt för samlare eller skytt. Särskilt för samlaren som gillar exemplar med ovanligt mycket karaktär!