Remington New Model Army Revolver, #86062

Pris:
32 946,43 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 23/2 -22

NRA: Very Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 86062. Tillverkad i juli månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

Under det amerikanska inbördeskriget beställde Nordstaterna 106 000 exemplar av denna modell för att dela ut till de olika kavalleriregementena. Det här exemplaret är en av de revolvrarna.

Modellen har en piplängd på 8" och en trumma som rymmer sex skott i kaliber .44". Den avfyras single-action.

Ursrpungligen blånerad med flamhärdad hane, varbygel av mässing och kolvsidor av oljad amerikansk valnöt.

De militära exemplaren märktes med kontrollbokstäver på alla de större, väsentliga delarna av revolvern. Detta exemplar har alla stämplar på rätt ställe, läsbara och välbevarade.

Pipadress i tre rader. Vänster kolvsida har en kartusch av inspektören Giles Porter.

Exemplaret har riktigt fina ytor och knivskarpa kanter. Ytterst lätt putsning har gett revolvern lite ytliga repor. Man får ändå säga att den är ytterst välbevarad för att vara ett så gammalt militärvapen från USA. Laddarmen och delvis stommen har originalblånering bevarad till viss del. Väldigt fin passform i mötena mellan de olika större delarna. Men kolvsidorna är den absoluta höjdpunkten, fantastiskt fina.

Fullkomligt nummerriktig inklusive kolvsidor och trumma. Väldigt fin otvetydig nummerriktighet.

Mekaniskt superskick. Sammetslen gång i matningen med riktigt stark fjäderspänst och perfekt tajming. En knappt kännbar rörelse finns i trummans rotationsriktning vid helspänn, men då menar jag knappt kännbar. Loppet är som nytt. Ovanligt fint för den här prisklassen. Ett toppex rakt igenom. Ett samlarex. Spel mellan trumma pipa är knappt 0,10 mm.