Remington New Model Army Revolver, #86397

Pris:
29 900 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Fine

Remington New Model Army Revolver med serienummer 86397. Tillverkad i juli månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York.

Treradig pipadress. Single-action med 8" lång pipa. Trumma för sex skott i kaliber .44". Den här häst-revolvern från det amerikanska inbördeskriget behöver ingen längre introduktion..

106 000 exemplar gick till Nordstaterna via direkt inköp från fabriken i Ilion.

En mekaniskt mycket pålitlig modell som skulle användas av kavalleriet. Avsedd att avfyras från 70 Yards, med riktpunkt fiendens glänsiga bältesspänne, träffpunkt hjärt och lung-området. Idag skjuter man stillastående på 25 meter på papper.

Man behöver ofta då ett högre korn vilket vi är unika med att erbjuda. Se butiken.

Exemplaret ifråga är en samnsatt originalrevolver i mycket fint skick, långt över medel. Hade den varit nummerriktig hade den gått för betydligt mer.

Loppet är absolut felfritt och spegelblankt. Pipan som har serienummer 123249 är tillverkad i december år 1864 och har militära stämplar. Laddarmens patina matchar pipan och hör antagligen ihop med den från början då den går aningens aningen trögt i den här stommen, #86397 som förefaller civil, med undantaget av en tvetydig stämpel på vänster sida nedanför hanen. Hanen i mycket fint skick för övrigt, med fin flamhärdningskulör. Kolvsidorna möjligen senare tillverkade, kanske antika. Det är svårt att avgöra, men de gör sig bra på revolvern och god passform om än inte felfri. Varbygeln kommer från ett tredje exemplar och passar tillfredställande, kommer från ett militärt exemplar.

Trumman har ytterligare ett nummer och är i ett fint välbevarat skick med riklig finish. Även den från militärt exemplar.

Remington New Model Army blir inte så mycket finare än så här, utom när de är nummerriktiga då.

Vi har satt ett ytterst rimligt pris för detta skick. Den är nyligen hemkommen direkt från samlarmarknaden i USA och orörd.