Remington New Model Army Revolver, #87623

Pris:
22 000 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Very Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 87623. Tillverkad i juli månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.
En av de 106 000 exemplaren som via kontrakt såldes direkt till Nordstaterna under inbördeskriget.

8" Lång pipa med trumma för sex skott i kaliber .44". Single-action.

Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av mässing och kolvsidor av valnöt.

Militära inspektionsmärkningar över hela vapnet. Giles Porter kartusch på vänster kolvsida. Välbehållen överlag med en del slagmärken och slitage på kolvsidorna nedtill.

Annat serienummer på trumman, från en annan militär originalrevolver. Loppet har något grund men ändå bra räffling. Mekaniskt utmärkt kondition. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,50 - 0,55 mm. Pipan bör backas för seriöst skytte. Ok för provskjutning men det blir en del stänk. Kornet utbytt till ett av senare tillverkning, med möjlighet till justering i sidled. Går förstås att låta tillverka och montera ett nytt korn i originalstil. Trumman är i bra skick med några nipplar som har lite större hål och bör bytas för skytte på högre nivå. Låsningen fungerar väldigt bra, med närmast helt stum låsning i helspänn. God fjäderspänst.

En originalrevolver från Civil War som lämpar sig för samling/investering samt skytte med lite mindre fix. Vi backar pipan och byter nipplarna mot ett tillägg på 3000:-. Detta gör revolvern helt redo för skjutbanan. Vi säljer även passande nipplar i butiken om du hellre gör detta själv.