Remington New Model Army Revolver, #90336

Pris:
24 999,11 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 6/1 -21

NRA: Fine

Remington New Model Army Revolver med serienummer 90336. Tillverkad i augusti år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

en av de 106 000 stycken som levererades till nordstatarna under amerikanska inbördeskriget. 

Militära märkningar på alla större delar. Vänster kolvsida har kartusch av slutinspektör Giles Porter. Treradig pipadress. Kolvsidorna har "kill notches". Helt nummerriktig inklusive kolvsidor märkta i blyerts och trumman. 

Riklig blånering överlag ca 60-70% kvarvarande. Skarpa kanter och släta ytor. Kolvsidorna saknar inga bitar och har perfekt passform. Den vänstra kolvsidan har en icke genomgående spricka som syns i bild. Stommen har filats ur något invändigt i bakant, upptill och nedtill för att tillåta en trumma med mer fyrkantig profil baktill. Denna typ av trummor brukar vara avsedda för patron och den har troligtvis använts med patronladdad trumma långt efter sitt liv som tjänstevapen i militären. Av skicket att döma så användes den troligtvis inte så flitigt i själva inbördeskriget utan det slitage som finns uppstod troligtvis långt senare. 

Mekaniskt mycket bra funktion. Matningen fungerar som den ska och har en krispig känsla med distinkta klick. Matningen har rätt timing och låser upp till närmast stumt i helspänn. God linjering kammare-lopp. Spel mellan trumma och pipa ligger på endast 0,20 mm. Loppet har tydlig genomgående räffling med viss frostighet och lättare slitage. Nipplarna är äldre men i relativt bra skick. Troligtvis de ursprungliga.

Exemplaret passar bra både för skytten och samlaren. Den är ovanligt tydlig i sin nummerriktighet vilket är bra för samlarvärdet. Den skulle knappast göra någon skytt besviken heller!