Remington New Model Army Revolver, #91516

Pris:
26 785,71 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Publicerad 15/7 -21

NRA: Very Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 91516. Tillverkad i augusti månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Exemplaret är en av de 106 000 New Model Army som skickades direkt till Nordstaterna under amerikanska inbördeskriget. 

Militära märkningar på alla väsentliga delar samt en Cartouche av Benjamin Hannis på vänster kolvsida. Tydlig adress i tre rader. Samma serienummer på stomme, pipa, varbygel och kolvsidor i tydlig ursprunglig blyerts. Trumma med kontrollstämpel endast. Denna revolver är att betrakta som nummerriktig. 

Frostig blånering över hela pipan och trumman. Mycket skarpa kanter och välbevarade släta ytor överlag. Fina kolvsidor som ej är slipade, med perfekt passform. Till och med tydliga stämplar på undersidan av kolvsidorna.

Mekaniskt riktigt krispig. Närmast nyskicks-känsla i matningen med närapå absolut stum låsning i helspänn. God spänst. Fina äldre nipplar. Skruvar och nipplar lossade och smorda. 

En trevlig militär kavalleri revolver med orörd patina och riktigt fin mekanik. Spel mellan trumma och pipa 0,10 mm orört original. Loppet ser ut som en dröm. Absolut perfekt. 

"Priced to sell" passa på!