Remington New Model Army Revolver, #92393

Pris:
26 660,71 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad UL 29/5

Publicerad 3/12 -19

NRA: Fine

Remington New Model Army Revolver med serienummer 92393. Tillverkad augusti månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Det här är en av de 106 000 militära exemplaren som nordstaternas armé köpte på kontrakt.

Mycket riklig blånering. Riktigt skarpa kanter överlag. Få hanteringsmärken. Blåneringen är av den militära versionen och har därför mattats av något på delar av vapnet. Det finns fläckar med släpp av blånering. Där är ytan slät och fin, med ljusgrå patina. 

Nummerriktig med tydligt nummer på kolvsidorna i blyerts. Trumman är av onumrerad sort men sannolikt ursprunglig. Stämplad med ett "P". Trumman i övrig mycket fin med fåtal slagmärken kring säkerhetsupphaken.

Riklig blånering återfinns fortfarande på trummans framsida, i kamrarna samt i pipan!

Loppet är som ni kan se spegelblankt med ytterst få skönhetsfel. 

Mekaniskt utmärkt. Mycket "krispig" och distinkt matning av trumman. Det känns tydligt att revolvern inte är sliten på något vis. Spel mellan trumma och pipa är 0,05 till 0,10 mm. Ej "backad" eller åtgärdad för att uppnå detta mått. Bevisligen var revolvrarna mycket tighta när de var nya och den här är inte sliten. Trycket är ganska hårt, vilket vi kan åtgärda med en utbytesfjäder för den som önskar tävlingsskjuta med revolvern. Fräscha nipplar.

En ytterst välbevarad Remington New Model Army Revolver från inbördeskriget. Passar den väldigt kräsne skytten eller den som önskar ett representativt samlarobjekt från Civil War.