Remington New Model Army Revolver, #92581

Pris:
23 214,29 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad för C. R. 30/5 -21

NRA: Very Good

Remington New Model Army med serienummer 95281. Tillverkad i augusti år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

En av de 106 000 exemplar som såldes på kontrakt till nordstaterna under Civil War. 

Tydlig treradig pipadress. Tydliga militära stämplar på pipa, laddarm, stomme, varbygel, trumma och kolvsidorna undertill (J). Vänster kolvsida har en kartusch som är otroligt ytlig och endast syns i rätt ljus. Den sitter långt ned och måste ha varit ytligt stämplad. Det ser ut att kunna vara av Benjamin Hannis eller Giles Porter, men osäkert och svårt att se. 

Pipan och trumman har olika serienummer och kommer från två andra militära exemplar. Pipan har ovanligt fint lopp med ytterst lite antydan till frostighet på bommarna. Trumman är välbevarad frånsett det faktum att någon lekt med revolvern för länge sedan och demolerat den lite baktill. Detta är endast ett estetiskt problem. Nya nipplar och fräsch i övrigt. Hanen är utbytt mot en nytillverkad troligtvis pga leken. 

Det här är en noga genomgången och ovanligt estetiskt tilltalande shooter. Fantastiskt lopp och nya nipplar, kombinerat med en riktigt krispig matning som låser stumt, gör den här till en favorit på skjutbanan. Spel mellan trumma och pipa ligger på endast 0,05 - 0,1 mm. Allt är lossat, klart och förberett för skytte. Passa på!