Remington New Model Army Revolver, #92866

Pris:
31 900 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Fine

Remington New Model Army Revolver med serienummer 92866. Tillverkad i augusti år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York.

Exemplaret är en av de 106 000 som levererades till nordstaterna under amerikanska inbördeskriget.

Modellen har en piplängd på 8" och en trumma för sex skott i kaliber .44". Single-action.

Treradig pipadress. Militära märkningar på revolverns alla större delar och en kartusch på vänster kolvsida av Giles Porter.

Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av mässing och kolvsidor av oljad valnöt.

Samma serienummer finns på pipa, stomme och trumma samt varbygel. Vänster kolvsida är den ursprungliga med perfekt passform och korrekt serienummer i blyerts. Höger kolvsida är ett fint original men från annan revolver.

En vackert patinerad revolver med över 40% välbevarad originalblånering. Hanen har antydan till flamhärdningskulör. Vänster kolvsida open grain med den ursprungliga ytan bevarad. Vänster kolvsida fin men med några chips. Kommer från annan original Remington.

Mekaniskt utmärkt skick. Fina krispiga upphak. Smidig matning. Nipplar i gott skick, äldre. En av nipplarna har en lätt stukning och bör bytas om man vill skjuta regelbundet med revolvern. Spel mellan trumma och pipa 0,10 mm. Loppet riktigt fint och blankt med fåtalet mindre, ytliga korrosionsspår. Trumman låser stumt i helspänn med knappt kännbart spel, och då menar jag knappt kännbart - radiellt och i rotationsriktningen. Fint trycke, ej hårt.