Remington New Model Army Revolver, #93150

Pris:
25 892,86 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad för B. F. 24/5 -21

Publicerad 9/5 -21

NRA: Fine

Remington New Model Army Revolver med serienummer 93150. Tillverkad i augusti månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Militärt exemplar och en av de 106 000 som levererades till nordstaterna. 

8" lång pipa, trumma för sex skott i kaliber .44". En äkta kavalleri-revolver från armerikanska inbördeskriget. 

Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av mässing. Kolvsidor av oljad valnöt. Ingängat korn av stål. 

Välbevarat skick med riklig blånering, delvis något färgförbättrad för att revolvern ska få en jämnare ton och ge ett snyggare intryck. Det är alltså delvis original blånering. Ej avputsad, ursprungliga ytor. 

Alla ursprungliga stämplar är tydliga och skarpa inklusive de på undersidan av kolvsidorna av trä. Cartouche av Giles Porter, ansvarig för den slutgiltiga inspektionen av exemplaret. Det enda som inte är helt korrekt är att hanen har blånerats. Den är för övrigt fin med mycket skarp nätskärning. Revolvern har överlag mycket skarpa fina kanter och släta ytor. 

Mekaniskt utmärkt. God spänst i fjädrar och tveklös, krispig matning med fin linjering kammare-lopp. Obetydligt glapp i rotationsriktning vid helspänn. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,20 mm orört från fabrik. Dvs. inte oanvänd men i fint skick. Loppet är helt fantastiskt, se bilder! Samtliga skruvar och nipplar är lossade och infettade. Redo att följa med till skjutbanan. Nipplarna är i mycket fint skick med små fina hål.