Remington New Model Army Revolver, #94338

Pris:
19 642,86 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad för J. R. 6/6 -21

Publicerad 2/6 -21

NRA: Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 94338. Tillverkad i augusti år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

En av de 106 000 stycken som levererades till nordstaterna under amerikanska inbördeskriget. Utdelad till 6th Michigan Volunteer Cavalry, Company F. 

Pipans längd ligger på 8" med en trumma för sex i kaliber .44". Single-action. 

Snyggt, avputsat exemplar med fina ytor och skarpa kanter. Märkt med pipadress i tre rader som idag är något svag efter puts. Kornet ersatt med modernt dito för målskjutning. Troligtvis använts som målskjutningspjäs i modern tid. Militära märkningar som fortfarande är tydliga på de flesta delar. Vänster kolvsida har en delvis bevarad cartouche av Giles Porter. 

Helt nummerriktigt exemplar med samma serienummer på pipa, stomme, varbygel, trumma samt spår av korrekt märkning med blyerts på insidan av kolvträet, knappt synligt. Ovanligt med en militär Remington som har alla fem serienummer synliga. 

Mekaniskt mycket bra skick. Matningen fungerar precis som den ska med korrekt indexering. Helspänn uppvisar ett mycket marginellt glapp i trummans rotationsriktning, obetydligt rent praktiskt. Fin linjering kammare-lopp. Nipplar och skruvar lossade och infettade. Revolvern kan lätt demonteras efter eventuellt skytte. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,20 mm orört från fabrik = väl omhändertagen. Mycket fint lopp med jämnt patinerad räffling, relativt slät och halvblank med bra djup. Utmärkt val för skytten. 

Exemplaret är en äkta Civil War veteran som är anpassad för modernt skytte och helt redo att ta med till skjutbanan. Värdet lär stå sig bra och är en god investering, det är en välbevarad originalrevolver.