Remington New Model Army Revolver, #96055

Pris:
26 000 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Very Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 59642. Tillverkad i augusti månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

Militära märkningar över hela revolver. En av de 106 000 exemplar som via kontrakt såldes direkt till Nordstaterna under det amerikanska inbördeskriget.

En fullstor kavallerimodell i kaliber .44". Piplängden är 8". Trumman rymmer sex skott i kaliber .44". Single-action mekanism.

Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av mässing och kolvsidor av valnöt. Exemplaret har det senare ingängade kornet av stål.

Ett mindre antal slagmärken är del av patinan på pipan. Välhållna kolvsidor med god passform. En svårtydd kartusch på vänster kolvsida. Diverse personliga karvningar, stansningar från tidigare ägare på insidan av kolvsidorna, komplett med årtal. En intressant krydda på ett annars väldigt typiskt exemplar.

Samma serienummer på pipa, stomme och varbygel. Kolvsidornas serienummer går inte att tyda men det är högst troligt att det är de ursprungliga baserat på passform. Trumman endast märkt med kontrollbokstav på detta exemplar.

Mekaniskt helt fungerande. God fjäderspänst. Bra i matningen med korrekt indexering och bra låsning i helspänn. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,25 mm. Äldre nipplar som duger för provskjutning. Behöver bytas för skytte på högre nivå. Loppet har fin räffling och är i gott skick.

En revolver som passar både som investering och redskap på skjutbanan. Äkta Civil War veteran i bra skick.