Remington New Model Army Revolver, #96756

Pris:
24 107,14 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad 1/7 PS

Publicerad 26/4

A

NRA: Very Good

Remington New Model Army Revolver med serienummer 96756. Tillverkad i september månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. Militära inspektionsinitialer finns stansade på vapnets större komponenter. O. W. Ainsworth cartouche syns på vänster kolvsida. Ett militärt exemplar som sannolikt deltagit i Civil War.

Treradig pipadress i fint skick, fullt läsbar. Nummerriktig med omärkt trumma. Även kolvsidorna är tydligt märkt i originalskick med blyerts. Mycket lite hanteringsmärken överlag. En ytterst lätt rundning av kanter överlag. Visst slitage i form av ett större hack på en kolvsida, annars riktigt fint skick utvändigt. Fragmentarisk originalblånering. 

Mekaniskt ovanligt fint skick. Spel mellan pipa och trumma endast 0,15 mm utan åtgärd. Det här är en ovanligt fin typisk shooter för den kräsne skytten. Helt klart samlarduglig med sin nummerriktighet. Äldre nipplar i mycket fint skick. Vi monterar och passar in nya för 600:- i samband med köp, då medföljer de gamlar nipplarna. Tight krispig matning med distinkta klick och ett fint avtryck. låser upp till närmast helt stum i helspänn. utmärkt linjering kammare-lopp. Loppet är långt över medel med en del mindre kosmetisk påverkan i räfflingen, se bilder och notera att lopppet är kruttorrt på bilderna.