Remington New Model Army Revolver, #98708

Pris:
34 821,43 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad 5/2

Publicerad 1/6 -19

NRA: Fine


Remington New Model Army Revolver med serienummer 98708. Tillverkad ca september månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. Levererad till nordstatsarmén. Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av mässing. Kolvsidor av valnöt. Piplängden är 8″, trumman rymmer sex skott i kaliber .44″. Single-action mekanism. En mycket populär slaglåsrevolver under amerikanska inbördeskriget såväl som bland moderna svartkrutsskyttar. 

Revolverns märkningar: Pipan är märkt D och R. Laddarmen med ett B. Stommen är märkt B, H och R. Trumman är märkt B och R. Varbygeln är märkt H. Kolvsidorna har vardera ett D undertill, välbevarat. Den vänstra kolvsidan har en cartouche av O.W. Ainsworth. Pipadressen i tre rader är mycket tydlig och fint bevarad. Pipa, varbygel, stomme och kolvsidor är tydligt märkta med nummer 98708. Trumman har endast sub-inspector initial.

Revolverns finish: Över 80% blånering finns kvar i mycket fint skick. Revolvern har överlag mycket skarpa kanter och väldigt lite ytligt slitage. Hane har en ca 50% flamhärdning kvar. Når nästan upp till NRA: Excellent överlag.

Mekaniskt skick: Revolvern har en mycket ”krispig” känsla och känns som ny vid matning av trumman. Vid helspänn är trumman absolut stumt låst utan glapp. Men den är faktiskt skjuten med en del så därför har spelet krupit ned till 0,20 mm mellan trumma och pipa. Nipplarna är i riktigt fint skick. Loppets betyg sätter vi till 9/10, då det har enstaka små fläckar med pits men annars riktigt skarpt och blankt överlag. Skruvar och nipplar är lossade och infettade. Avtryckarvikten är inte hög men heller inte låg. det är orört original.