Remington New Model Navy Revolver, #21568

Pris:
30 500 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Very Good

Remington New Model Navy Revolver med serienummer 21568. Tillverkad i april månad år 1863 av E. Remington & Sons i Ilion, New York.

Pipans längd är 7.5" och trumman rymmer sex skott i kaliber .36". Single-action.

Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av mässing, kolvsidor av valnöt. En tidig New Model, exemplaret har det konformade kornet av nysilver på laxfot.

Samma serienummer återfinns på pipa, stomme och varbygel samt trummans baksida och de båda kolvsidorna, märkta med blyerts.

Överlag ett samlarvärdigt högst skjutbart exemplar. Man har en lätt städad/avputsad yta generellt med mycket blånering bevarad på pipan. Detta är vanligt då pipan verkar ha en annan ythärdning eller annan komposition av legeringen som gör att blånering gärna stannar kvar längre där.

Tydlig pipadress i två rader, man har inte orden NEW MODEL eftersom detta är en övergångsmodell.

Matchande "B" på pipa, stomme och trumma.

Exemplaret sannolikt sålt på den civila marknaden men kan mycket väl ha varit med i inbördeskriget.

Mekaniskt välfungerande på alla sätt. Direkt importerad från USA av oss nyligen. Den är orörd sedan den kom till Sverige. Kännbart men obetydligt spel i trumman radiellt men ändå, det finns där och måste nämnas. Detta beror på helt vanligt naturligt slitage av användning. Den ska inte anses "glapp" som mycket slitna exemplar. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,25 mm. Trumman roterar fritt med bladmåttet 0,25 framför sig men inte med 0,30, då kärvar den fast. Loppet mycket fint, mestadels blankt med partier av ytlig pitting. Ett bra lopp för skytte. Nipplar är ej lossade men ser ut att vara i hyggligt skick för att vara original. För utökad precision och regelbundet skytte rekommenderas att man byter ut nipplarna mot nytillverkade original, vilket vi också säljer. För samlaren kan det vara trevligt att låta originalen vara kvar. Matningen låser närmast helt stumt och fint, med perfekt linjering mellan kammare och lopp.

En trevlig orörd New Model Navy direkt från USA. Fin mekaniskt och med ett i vårt tycke snyggt utseende. Tillverkade mitt under inbördeskriget.