Remington New Model Navy Revolver, #22468

Pris:
25 892,86 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad för M. V. 18/8

Publicerad 26/6

NRA: Very Good

Remington New Model Navy Revolver med serienummer 22468. Tillverkad i juni år 1863 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Kaliber .36". Piplängd 7-3/8". Trumma för sex skott, single-action. Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av försilvrad mässing. Kolvsidor av oljad valnöt. 

I allt väsentligt en Remington New Model Army som är något nedskalad. Detta är ett tidigt exemplar med likadant korn som återfinns på den tidigare utkomna Model 1861 Navy. Ett konformat korn på laxfot av nysilver. Detta är ej justerbart i sidled, en vanlig missuppfattning. 
Tvåradig pipadress utan orden "NEW MODEL" vilket beror på att det är en mycket tidig New Model Navy. 

Detta exemplar är av standardmodell utan militära märkningar. Militära märkningar som kartucher i kolvträet återfinns ej på New Model Navy. De åldes inte på kontrakt till armén. Med det inte sagt att de inte inköptes av armén via den civila marknaden för att användas i kriget. Många vapen under inbördeskriget som deltog i stridigheterna köptes in på detta vis. 

Ett välbevarat exemplar närmast helt utan hanteringsblessyrer. Blåneringen har övergått i en brun-grå färgton över de släta ytorna. Revolvern har tydliga serienummerrmärkningar med nummer 22468 på pipa, stomme, varbygel, kolvsidor i blyerts och trummans matarkrans. Helt nummerriktigt exemplar. 

Mekaniskt superskick. Matningen har den krispiga känslan med distinkta klick. Trumman är närmast stum i rotationsriktningen vid helspänn. Avtrycket är precis lagom hårt och slagfjädern är varken hård eller mjuk. Nya nipplar inpassade. Alla skruvar och nipplar lossade och infettade. Vi skickar med originalnipplarna för samlarens intresse. 
Ett klart samlarvärdigt exemplar av en långt mindre vanlig stor-Remington än New Model Army. Dessa Navy i fint skick som denna växer inte på träd! Exemplaret skulle vara utmärkt som skjutkompis men det är på gränsen med skicket. Den kan vara lite för fin för det men som alltid så är det köparen som avgör i slutändan. Spel mellan trumma och pipa 0,15 mm, orört original. Loppet är verkligen ovanligt fin med ytterst lite korrosionspåverkan, och höga knivskarpa bommar!