Remington New Model Navy Revolver, #25856

Pris:
23 214,29 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad för H. B. 11/6 -21

Publicerad 27/5 -21

NRA: Fine

Remington New Model Navy Revolver med serienummer 25856. Tillverkad i januari månad år 1864 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Modellen har en piplängd på 7.5" och en trumma för sex skott i kaliber .36". Användes flitigt under Civil War. Anses idag vara en av de mest användbara kaliber .36" modellerna för skytte. 

Blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av försilvrad mässing. Kolvsidor av oljad valnöt. Konformat korn av nysilver på laxfot. 

Märkt med treradig pipadress med ordet NEW MODEL svagt synligt på detta exemplar. För övrigt endast märkt med ett "E" på vänster sida av varbygeln samt ett "D" vid laddarmens upphak, undersida av pipan. 

Nummerriktig utom trumman med samma serienummer på pipa, varbygel och stomme. Kolvsidorna med perfekt passform på exemplaret har serienummer i blyerts på insidan. Troligtvis kan det vara påskrivet senare eftersom det är så tydligt, men det är tveklöst de ursprungliga kolvsidorna. Trumman har ingen synlig märkning. 

Pipa/laddarm har en 80% originalblånering med lätt "frostighet" men för det mesta högblank. Stommen har knappa 20% blånering bevarad och trumman närmast ingen. Varbygeln har oxiderad försilvringsrest i de skyddade skrymslena. Hanen har tydligt mösnter och viss kulör av flamhärdning bevarad. 

Ett trevligt exemplar som lär tilltala såväl samlare som skytt. Vi kan passa in nya nipplar för den som önskar använda den som shooter för en tillkommande kostnad om 1200:-
De originalnipplar som sitter är i dugligt skick men den seriöse skytten kan nog vilja ha bättre än så. 

Fungerande mekaniskt med distinkta klick. Fjädrar har god spänst. Ett visst spel i trummans rotationsriktning finns vid helspänn men är inte av praktisk betydelse. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,20 mm orört original. Loppet är fantastiskt fint! Se bilder. Revolvern knappast hårt använd under sin levnadstid, det mesta slitaget kommer sannolikt från hantering/förvaring. Lär prestera som ny på skjutbanan och passar även för samlaren/investeraren. Krigstida produktion som sannolikt kan ha deltagit i Civil War, även om den inte har militära märkningar.