Remington New Model Navy Revolver, #30340

Pris:
21 900 kr
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Good

Remington New Model Navy Revolver med serienummer 30340. Tillverkad i januari månad år 1865 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

Ca 28 000 exemplar tillverkade. Nordstaternas flotta köpte

Piplängd 7-3/8" med en trumma för sex skott i kaliber .36". Single-Action.

Militära kontrollstämplar på revolverns alla större delar. Dock inget ankare på pipan eller kartusch på vänster kolvsida.

Från början blånerad med flamhärdad hane. Varbygel av försilvrad mässing och kolvsidor av oljad valnöt.

Idag har revolvern en jämnt fördelad patina med ljusbrun kulör. Lätt rundade och naggade kanter. Lite hölsterslitage framtill på pipan. Trumman är i bättre skick än resten och kan komma från ett annat exemplar. Mycket fina kammare.

Helt ok mekanisk funktion men trumman låser lite för tidigt i halvspänn. Det går bra att använda revolvern som det är, men det är också en förhållandevis lätt åtgärd.

Nipplar och skruvar lossade. Nya nipplar monterade. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,20 mm. Vi detta mått snurrar trumman helt obehindrat av bladmåttet vid halvspänn vid 0,25 mm kärvar det mot bladmåttet. God fjäderspänst. Ett mindre glapp radiellt i helspänn. Behöver ej åtgärdas för skytte. Fin räffling med ytlig patina.

En Remington New Model Navy i bra skick som denna är långt ifrån lika lätt att komma över som en Army. Exemplaret har samma serienummer på pipa, stomme och varbygel. Trumman omärkt och kolvsidorna omärkta. De har haft en blyertsmärkning som inte syns längre. Passformen pekar mot att de är de rätta.