Remington New Model Pocket Revolver, #1045

Pris:
21 428,57 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad 29/3 JO

Publicerad 21/3

NRA: Fine

Remington New Pocket Revolver med serienummer 1045. Tillverkad ca år 1865-66 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Second Type

En tidig utgåva av denna eftertraktade mini-Remington. Second Type har avtryckarskydd av försilvrad mässing. I övrigt blånerad med flamhärdad hane. Halvmåneformat bladkorn av nysilver. Det nummerriktiga exemplaret som ni ser här, #1045, har en piplängd på 3". Kaliber .31", trumma för fem skott. Single-action. 

Ett ovanligt fint exemplar av en tidig utgåva. Minst 30% bånering kvarstår och nästan all försilvring på avtryckarskyddet. Flamhärdningskulör finns till viss del kvar på hanen. Släta ytor med skarpa kanter överlag. Tydlig pipadress och övriga märkningar som serienummer. Kolvsidorna har perfekt passform och är helt utan skador. 

Mekaniskt fungerar den utmärkt med fin gång i matningen och närmast stum låsning. Fina originalnipplar. Allting lossat och infettat. Spel mellan trumma och pipa är knappt 0,20 mm. Loppet är blankt och fint med tydlig räffling, spridda mycket små och ytliga skönhetsfläckar finns. Kom ihåg att den här modellen inte alls tillverkades med särskilt djup räffling och ser därför mycket sämre ut än vad den är när man är van att titta på Rem. Army. 

Modellen var utformat för att vara ett civilt självförsvarsvapen. Ett fantastiskt samlarexemplar!