Remington New Model Pocket Revolver, #13674

Pris:
16 071,43 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad 12/11

Publicerad 22/9

NRA: Fine

Remington New Model Pocket Revolver med serienummer 13674. Tillverkad uppskattningsvis sent 1860-tal. 

En av 25 000 tillverkade exemplar. Exemplaret är en så kallad Third Type. Det innebär att stomme och avtryckarskydd är av stål och inte mässing. 

Fanns i många olika utförande med förnickling, försilvring, blånering etc. i olika varianter. Det här exemplaret är helblånerat med flamhärdad hane, kolvsidor av utvald finare valnöt med fernissa. Bladkorn av nysilver som på New Model Belt och Police. 

Revolvern har en piplängd på 3.5" och en trumma för fem skott i kaliber .31". Single-action, ingen varbygel - avtryckaren framträder något vid spänd hane. 

Tydlig pipadress i tre rader. Pipa, avtryckarskydd och stomme har samma serienummer. Kolvsidorna har inget läsligt serienummer kvar, de är skrivna med blyerts från början. Trumman är omärkt vilket inte är ovanligt. 

Släta fina ytor med skarpa kanter överlag. Något lite pitting finns på stommen framför trumman. 50% blånering kvar fördelad mest på pipa, trumma och avtryckarskydd. Riklig flamhärdningskulör på hanen. 

Mekaniskt riktigt tight skick. Superkrispig matning med fin stumhet i helspänn. Nya nipplar. Spel mellan trumma och pipa är 0,05 mm knappt så dessa var uppenbarligen riktigt tighta från början. Loppet har tydlig bra räffling med lite spridda pits. 

Ett exemplar som är allt annat än slitet. Passar främst samlare då den korta piplängden gör att det här inte precis är något precisionsvapen på långt håll som 25 meter. Den som vill skjuta med den kommer att glädjas över det mekaniska skicket, den lämnar inget mer att önska.