Remington New Model Pocket Revolver, #15048

Pris:
14 000 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Very Good

Remington New Model Pocket Revolver med serienummer 15048. Tillverkad under andra halvan av 1860-talet av E. Remington & Sons i Ilion, New York State.

Pipans längd 3,5", vapnets längd 7,75". Vapnets tomvikt är 388 gram.

En femskottsrevolver i kaliber .31" single-action. Tillverkad efter inbördeskriget. Syftet med modellen var primärt självförsvar för vanliga privatpersoner.

Den är liten och smidig som attan men har alla funktioner och tekniska fördelar hämtade från sina större syskon.

En tilltalande revolver som tål att användas på skjutbanan, om än utmanande att använda på 25 meter på grund av den ringa storleken, vikten och korta pipan. Det är helt enkelt inte så mycket att hålla i.

Ett måste för Remington-samlaren.

Exemplaret har en tydlig pipadress i tre rader och samma serienummer på pipa, stomme och varbygel. Trumma och kolvsidor har inga synliga serienummer, dessa är bortnötta. Det är god chans att det är de ursprungliga delarna. Särskilt kolvsidorna är med största sannolikhet de ursprungliga då de passar så pass väl.

Kvarstående blank, något spräcklig blånering är koncentrerad till pipa och laddarm. Blåneringsrest finns i mindre utsräckning på stommen. Kolvsidorna är fina med vackert bevarade ytor, aldrig slipade. Den högra har en mycket gammal "chip" på höger häl.

Mekaniskt fint skick. Matningen, indexering, linjering är god. Bra fjäderspänst. Nipplar i hyggligt skick och fungerar med all sannolikhet att skjuta med efter rengöring (behövs). Trumman är riktigt fin inuti, vilket är svårt att fånga med kamera. Släta fina kamrar utan synbar gravrost. Loppet är riktigt bra, blankt med ordentlig räffling, endast smärre kosmetiska fel. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,25 mm. Låsningen i helspänn håller trumman väl på plats med utmärkt linjering kammare-lopp. Man har ett knappt kännbart spel radiellt och i roationsriktningen, vilket saknar praktisk betydelse - när på helt stum.

Ett bra exemplar som tveklöst kan duga för samling-investering. Man kan även ta med denna till skjutbanan efter en initial rengöring.