Remington New Model Pocket Revolver, #17729

Pris:
12 500 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slutsåld
Reserverad JB 26/11

Publicerad 12/11 -19

NRA: Very Good

Remington New Model Pocket Revolver med serienummer 17729. Tillverkad cirka sent 1860-tal av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Det tillverkades ca 25 000 stycken av modellen mellan 1865-73. Många tillverkades som konverterings modeller eller direkt som patronladdade versioner. Därför är den inte så vanlig idag jämfört med till exempel New Model Army. 

Piplängden på det här exemplaret är 3.5". Trumman rymmer fem skott i kaliber .31".

Third Type

Det här är det sista utförandet av modellen, där även skyddet för avtryckaren, som inte riktigt är en varbygel utan mer en huva (kallas för spur-trigger), är av gjutstål även den. 

Märkt med den kortare versionen av adressen på pipan, fullt läslig och i fint skick. 

Exemplaret har släta fina ytor och skarpa kanter överlag. Kolvsidorna behåller till stor del sin ursprungliga fernissa. Stommen och varbygeln har en brun-patinerad yta av blåneringsrest. Trumman behåller till viss del en blank yta men är mestadels svärtad. Pipan är mycket fin med riklig, blank blånering kvarstående. Hanen har riklig flamhärdningskulör, särskilt på ena sidan.

Missade att fota serienumren av någon anledning men den är hursomhelst nummerriktig utom trumman som saknar serienummer. Alltså, samma serienummer på pipa, stomme och "spur-sheath". Inga övriga märkningar.

Fint mekaniskt skick. Krispig matning och fint helspänn med ytterst lite rörelse i roationsriktningen. Spel mellan trumma och pipa är endast 0,30 mm. Fint lopp med genomgående räffling och ingen överdriven korrosionspåverkan. Skulle fungera bra som shooter för den som vill skjuta med något riktigt "pluttigt". Det är en riktigt fin liten modell av hög kvalitet som sannolikt skjuter riktigt bra!