Remington New Model Pocket Revolver, #373

Pris:
11 000 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Very Good

Remington New Model Pocket Revolver med serienummer 373. Modellen tillverkades mellan 1865-73 av E. Remington & Sons i Ilion, New York.

Ett litet självförsvarsvapen. Efter det amerikanska inbördeskriget ökade man produktionen av vapen avsedda för den civila marknaden. Den här modellen är en nedskalad version av den i strid välbeprövade New Model Army från 1863.

New Model Pocket har kaliber .31" och är bestyckad med en trumma för fem skott. Single-action med avtryckare som framträder ur sitt skydd när hanen spänns.

Exemplaret här, med serienummer 373 är "Second Type" vilket innebär avtryckarskydd av försilvrad mässing. Vapnet hade ursprungligen blåenering och en laddarm samt hane som var flamhärdade.

Pipans längd detta exemplar är 3", den kortaste. Mekaniskt välfungerande med god fjäderspänst. Nipplar och skruvar lossade. Originalnipplar. Spelet mellan trumma och pipa ligger på 0,45 mm. Loppet delvis blankt med spridda partier av ytlig pitting. Fina kolvsidor med tydlig blyertsmärkning på insidan. En skada finns i stommen, se bilder. Där trumaxeln går i stommen baktill saknas en flisa. Vapnet i fråga ska ses som ett samlarobjekt från tiden precis efter inbördeskriget. Ett stycke amerikansk historia. Det finns exemplar som lämpar sig bättre för skytte, priset tar hänsyn till detta.