Remington New Model Pocket Revolver, #4076

Pris:
23 900 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
NRA: Fine

Remington New Model Pocket Revolver med serienummer 4076. Tillverkad under andra halvan av 1860-talet av E. Remington & Sons i Ilion, New York.

Pipans längd 4". Trumma för fem skott i kaliber .31". Single-action.

Blånerad med flamhärdad hane. Kolvsidor av fernissad valnöt.

Alla delar gjutstål utom kolvsidor av valnöt. Bladkorn av nysilver.

Treradig pipadress med svagt stansad "NEW MODEL" rad. Samma serienummer synligt på Pipa och stomme. Vänster kolvsida har samma serienummer, 4076 skrivet i blyert och är den ursprungliga. Den högra kolvsidan kommer från ett annat exemplar med serienummer 9663. Även denna har god passform men ej perfekt. Den har även en ej genomgående spricka längs med, se bild.

Trumma och pipa har minst 90% blånering bevarad. Stommen har fragmentarisk högblank blånering bevarad, med resten övergången i en ljusbrun färgton. Viss mån av slagmärken vid trumaxelns fingergrepp. En hel del flamhärdningskulör syns fortfarande på hanen. Kolvsidorna fina med riklig fernissa.

Mekaniskt välfungerande med smidig matning av trumman. Närmast stum låsning av trumman med hanen i helspänn. Tydliga krispiga upphak i hel och halvspänn. Nipplar lossade, vissa av dem utbytta mot senare tillverkade. En skruv i mindre bra skick på vänster sida av stommen, se bilder. Övriga skruvar lossade. Spel mellan trumma och pipa ligger på 0,15 mm. Väldigt fint lopp, Som en spegel, ser ut som vore det nytt!

Ett fullvärdigt samlarexemplar som kan vara lite väl fint för att skjuta med. Litet avdrag på priset inräknat för den fina men ej nummerriktiga kolvsidan.