Remington New Model Pocket Revolver, #4810

Pris:
14 285,71 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slut i lager
Reserverad 20/2

Publicerad 15/1

NRA: Good

Remington New Model Pocket Revolver med serienummer 4810. Tillverkad uppskattningsvis år 1867 av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Kaliber .31", piplängd 3-1/8". Trumma för fem skott. Tillverkad i ca 25 000 exemplar mellan 1865 - 1873. Merparten tillverkades som eller konverterades på fabriken till patronladdad version. Det här är den tidigare slaglåsversionen. 

Exemplaret är en "Third Type" vilket innebör att stomme och skyddet för avtryckaren är av stål. "First Type" hade diton i mässing, "Second Type" hade skyddet för avtryckaren i mässing. Det finns mängder av varianter på finish på dessa revolvrar. 

Det här exemplaret verkar ha varit blånerat med skydd för avtryckaren försilvrad. Mycket av silvret finns kvar. Kolvsidor av valnöt. 

Det ursprungligen halvmåneformade kornet är nednött/nedslipat. Trumaxeln är ersatt men fungerar bra. 

Pipadress i tre rader, något nött på första och tredje raden. Inga övriga märkningar. 

Kolvsidorna är riktigt välbevarade med absolut perfekt passform. 

Revolvern är helt nummerriktig. 

Mekaniskt fungerar revolvern perfekt med distinkt matning, frisk fjädring och nästan stum låsning i helspänn. Tydlig, djup räffling hela vägen i loppet, en del ytlig rost sticker upp och kommer att försvinna om man börjar skjuta med revolvern. Originalnipplar, lossade och infettade, sitter monterade och är i bra funktionsskick. Spel mellan trumma och pipa ligger på knappa 0,20 mm. 

Utmärkt exemplar för samling eller skytte med en av Remingtons minsta slaglåsrevolvrar, se sista bilderna för storleksjämförelse mellan Colt Pocket och Colt Army.