Remington New Model Police Revolver, #10018

Pris:
13 392,86 kr
Inkl. 0% Moms
Kommentar till butiken:
Slutsåld
Reserverad 26/9 -19 MD

Publicerad 5/8 -19

NRA: Good


Remington New Model Police Revolver med serienummer 10018. Tillverkad sent 1860-tal av E. Remington & Sons i Ilion, New York State. 

Modellen utformades som en konkurrent till Colt Model 1862 Police Revolver. Den är en nedskalad version av New Model Navy och New Model Belt med designmässiga inslag från båda dessa modeller. 

Detta exemplar har den längsta pip-längden på 6.5". Kalibern .36" och trumman rymmer fem skott. Mekanismen är sedvanlig single-action utan några särskilda kännetecken.

Tillverkad i gjustål med varbygel av mässing och kolvsidor av valnöt. Blånerad med försilvrad varbgel och flamhärdad hane. 

Exemplaret är tillsynes numerriktigt men endast ett fragment av en siffran åtta är närvarande på pipans undersida, vars utsida är ganska hårt åtgången.

Viss försilvring finns kvar på varbygeln i övrigt är den ursprungliga finishen ersatt av en naturlig patina efter ett långt och hårt liv. Vi putsar aldrig av eller försöker snygga till den ursprungliga patinan utan vill låta vapnens patina finnas kvar. Vissa handlare skrubbar vapnen och rengör dem väldigt hårt, detta är att förstöra vapnets historia. Det ska nämnnas att revolverns trumaxel är lagad, se bilder.

Mekaniskt är revolvern i ett superskick. Långt mycket bättre än vad utsidan kan leda en att tro. Vi har gått igenom den mekaniskt och sett till att den är i skick för den moderna skyttens behov. Vi har backat pipan ett varv så att spelet mellan trumma och pipa är ca 0,15 mm. Detta för att inte förstöra patinan på trummans baksida, vilket vore fel tillvägagångsätt och att förstöra vapnets historia. 

Att backa pipan på en Remington är praxis för att återställa avståndet mellan pipa och trumma till det fabriksmässiga måttet på ca 0,05 - 0,10 mm. På en Colt-revolver backas inte pipan, där lägger man på material på trummans stödkrans. Man slipar aldrig bort hela trummans baksida och börjar om, på någon revolver. Det är fel!

Nipplarna är gamla original som är i okej skjutbart skick. De bör bytas om man tänker skjuta mycket med revolvern. Matningen låser närmast stumt vid helspänn och loppet är riktigt fint.